Now Reading
Taze Kişnişli Izgara Tavuk

Taze Kişnişli Izgara Tavuk

İçindekiler

1 çorba kaşığı tuz ve biber

Tavuk (Çapraz şekilde 10 parçaya bölünmüş göğüz eti)

1 fincan kişniş yaprağı

1 fincan dilimlenmiş kırmızı şili biberi

2 tane yeşil soğan

2 çorba kaşığı lime suyu

Çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

1 tuz ve biberi karıştırın. Karışımı tavuk parçalarının üzerine serpiştirin ve 1 saat kadar öylece bekletin.

Kırmızı biberleri doğrayın, çekirdeklerini çıkarın. İnce ince dilimlediğiniz yeşil soğan, lime suyu ve zeytinyağını karıştırdıktan sonra sosu tavukların üzerine dökün.

Kömür ızgarası kullanacaksanız, İki bölmeye ayırmak daha iyi olacaktır. Özellikle bir tarafı yüksek ateş diğer tarafı düşük ateş için kullanabilirsiniz. Eğer kullandığınız gazlı bir ızgaraysa en yüksek ısıya getirin. Fırın önceden ısınsın.

Soslanmış tavuklarınızı 165 derecede 30 dakika pişirin. Son 5 dakika kala ısıyı biraz daha arttırın, ızgaradan aldığınız parçaların üzerine kişniş yapraklarını doğrayın. Biraz daha lime suyu sıkın.

Tavuk parçalarınız hazır. Afiyet olsun.

View Comments (0)

Bir cevap yazın

© 2019 SuperStep. Tüm hakları saklıdır.

Created by BRUNOS DIGITAL

Scroll To Top