İspanyol Usülü Yanık Cheesecake

Her yıl İspanya’da San Sebastian’da yapılan Yanık Cheesecake.
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=N23kN_JqpOI
Yanık Cheesecake için Gerekli malzemeler:
1 kg krem beyaz peynir
340 gr şeker
7 büyük yumurta
1/4 bardak un (40 gr)
2 bardak krema (490-500gr)
Yapılışı: 1. Krem beyaz peynir ve şekeri 4-5 dakika kadar güzelce karışana kadar çırpın.
2. Daha sonra teker teker karışıma yumurtaları eklemeye başlayın ve çırpmaya devam edin.
3. Kremayı ayrı bir kapta güzelce çırpın ve topaklanmadan güzelce unu kremaya karıştırın.
4. Kek kalıbınızı güzelce tere yağlayın ve kenarlarından 8-10 cm yukarıda kalacak büyüklükte yağlı kağıdı kabınıza yerleştirin ve aynı işlemi üzerine ikinci katı koymak için uygulayın.
5. Kalıbın içine cheesecake karışımını koyun ve 220 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
6. Üzeri fırın sütlaç gibi kavruk olmalı, yükselmiş ve hala salladığınızda suffle gibi çalkalanıyor gibi olmalı.
7. oda sıcaklığında 2-3 saat çökmesini ve dinlenmesini bekleyin sonra isterseniz ılık isterseniz 2 saat daha dolapta bekletip soğuk olarak tadın.