Now Reading
Ev Yapımı Protein Ekmeği

Ev Yapımı Protein Ekmeği

Kültürümüzün vazgeçilmezlerinden biri ekmek. Hayatımıza o kadar çok girmiş ki yemeden doyduğumuzu anlayamıyoruz. Çünkü küçüklüğümüzden gelen bir yanlış beslenmedir almış başını gidiyor. Bugün ekmeksiz yapamayanlar veya çantasında ara öğün olarak atıştırmalık bir şeyler götürenler, sabah uzun uzadıya bir kahvaltı yapamayacak olanlar için proteinden zengin bu ekmek tarifini paylaşacağız. Üzerine fıstık ezmesi ve muzla birlikte hem açlık krizinizi hem tatlı ihtiyacınızı gidereceksiniz.

İçindekiler

3 yumurta

1 su bardağı süt

1 kaşık yoğurt

1 paket kuru maya (10 gram)

Tuz

4 yemek kaşığı yulaf kepeği

4 yemek kaşığı buğday kepeği

Kıvam alana kadar buğday ya da tam buğday unu

1 su bardağı lor

Bol Proteinli Ev Yapımı Kepekli Ekmek Tarifi Yapılışı

Sütü biraz ılıtıp mayayı içinde eritiyoruz .Üzerine yumurta ve yoğurdu ilave edip karıştırıyoruz daha sonra kepekleri ve tuzu ekliyoruz. Yulaf kepeğinin gazını almak için biraz kimyon da kullanabilirsiniz. Daha sonra kek hamurundan yoğun normal mayalı hamurdan daha cıvık olacak şekilde karıştırarak dilediğimiz unu ilave ediyoruz en son loru da ekleyerek 20 dakika kabarmaya bırakıyoruz. 20 dakika sonra istediğimiz bir kek kalıbına alarak 30 dakikada orada kabartıp fırına veriyoruz. Fırında önce 210 derecede 20 dakika pişirip daha sonra 160 derecede 30 dakika daha pişiriyoruz kürdanla kontrol edip pişince fırından alıyoruz gerçekten çok lezzetli ve sağlıklı bir ekmek oluyor. Afiyet olsun.

View Comments (0)

Bir cevap yazın

© 2019 SuperStep. Tüm hakları saklıdır.

Created by BRUNOS DIGITAL

Scroll To Top