Now Reading
Aperatif Tatlı Tarifi: Buzlu Çikolatalı Mousse Tarifi

Aperatif Tatlı Tarifi: Buzlu Çikolatalı Mousse Tarifi

Bu sıcak havalarda aperatif tatlı isteyenlere kek ve moussela birlikte kolay hazırlanabilir tatlı tarifi geliyor.

İÇİNDEKİLER

2 kap 5 ons ( 150 gram) kalınlığında çikolatalı pasta taban

1 çorba kaşığı brendi (isteğe göre)

4 büyük yumurta akı

Yarım su bardağı şeker

1/3 su bardağı şekersiz kakao tozu (elenmiş)

½ su bardağı yoğun krema

½ ons bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

Eğer tarifinize brendi ekleyecekseniz, keki brendi ile ıslatın. Bir kase içerisinde mikserle yumurta akını köpükleşene kadar çırpın. Karışımınızın içerisine yavaş yavaş şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Karıştırmaya devam ederken kakao tozunu ekleyin ve yaklaşık 2 dakika boyunca karıştırın.

Farklı bir kapta karıştırdığınız kremaya yumurta akı karışımını dökün.

4 küçük bardak ya da kabın zeminine keki koyun. Üzerine ¼ krema ekleyin. Kalan kek ve mousse ile aynı katmanı tekrarlayın. İyice sertleşmesi için dondurucuya koyun ve gece boyu bekletin. Ertesi gün çıkardığınızda 10 dakika kadar dışarıda bekletip üzerine çikolata rendeleyin.

Servise hazır.

View Comments (0)

Bir cevap yazın

© 2019 SuperStep. Tüm hakları saklıdır.

Created by BRUNOS DIGITAL

Scroll To Top